Google+
mobil-sidhuvud

DataNova förstärker med ny försäljningschef

Den 2:a Januari påbörjade Daniel Condins sitt nya uppdrag


som ny försäljningschef på DataNova Sweden AB.

 

DataNova Sweden AB i Sverige fortsätter att stärka positionen på den svenska marknaden och rekryterar nu Daniel Condins som ny Försäljningschef. Daniel kommer närmast från en tjänst som Area Sales Director Nordics på Port Europe. Daniel har etablerat Port Designs i Norden de 3 senaste åren med stor framgång och har där haft försäljningsansvaret för alla rikstäckande & nordiska kunder, där allt från lönsamhet till finans och logistik ingick som naturliga komponenter i rollen.
 
Daniel har en lång sälj- och ledningserfarenhet från branschen, med bakgrund inom både distribution, återförsäljare och tillverkare där kunder varit inom stat & kommun och större företag.
Daniels roll på DataNova kommer att innebära ett ledande ansvar inom nykundsbearbetning samt för försäljningsledning inom teamet.
 
– Vi är glada över att kunna presentera Daniel som ny försäljningschef på DataNova. Uppdraget innebär en nyckelroll hos oss och vi är övertygade om att Daniel kommer att bidra till DataNovas fortsatta framgångar, säger Hamid Raziullah, VD och delägare för DataNova Sweden AB.
 
- Daniels hela personlighet och arbetssätt ger en sån synergikänsla att hans roll hos oss känns som ”meant to be”.
Hans personliga engagemang i kunder och deras behov är något som precis präglar hela DataNovas arbetssätt, och är just ingrediensen som har byggt upp våra starka och långsiktiga kundrelationer – fortsätter Wahid Raziullah, delägare och Vice VD för DataNova Sweden AB
 
–  Jag känner mig väldigt inspirerad över att få tillträda tjänsten som försäljningschef på DataNova. Företagets breda tjänsteportfölj och tydliga tillväxtpotential är mycket starkt, säger Daniel Condins.

 


Kort om DataNova Sweden AB
DataNova Sweden har funnits 25 år i It Branschen och levererat IT tjänster och hårdvara till både företag och privatpersoner. De har idag 4 butiker i Göteborg med lokal satsning inom varje område, och är dessutom serviceleverantör till Göteborgs Stad sedan ett par år tillbaka.

Kontaktinfo:  DataNova Sweden AB  -  031 330 99 00 - info@datanova.se

Daniel Condins :  031 - 332 02 57 . email: condins@datanova.se
VD: Hamid Raziullah ,  031-332 02 51 email:  hamid@datanova.se
 
Länk högupplöst bild: https://www.dropbox.com/s/bx5f1gkfhgzsf54/condins_highres.tif?dl=0
Länk logo: https://www.dropbox.com/sh/s91y060h0fgvwjm/AABFQOrJkezUpvPZ91QC1c-Qa?dl=0

Göteborgs Stads nya ramavtal med DataNova gynnar miljön och sänker kostnader

Den 15 augusti 2014 ingick DataNova Sweden AB serviceavtal med Göteborgs stad och blev ramavtalsleverantör för service och reparationer av samtliga Apple-produkter i kommunen.

Detta medför en stor besparing för kommunen som nu kan reparera surfplattor, stationära och bärbara datorer samt mobiltelefoner istället för att kassera trasiga enheter och köpa nya.

DataNova har uppfyllt alla kvalificeringskrav som ställts som ramavtalsleverantör och är med det nya avtalet en av tre leverantörer för service till och med december 2016.
Avtalet reglerar att nedan nämnda kommuner med sina 60 000 anställda kan anlita DataNova för service av samtliga stationära och mobila Apple-enheter

– Detta är något som vi är mycket stolta över förstås, och det är en milstolpe för DataNova ServicePoint®. Att ha fått ett erkännande av Göteborgs Stad glädjer oss mycket och är ett intyg på att vårt stenhårda, målmedvetna arbete har värdesatts, berättar Vice VD Wahid Raziullah.

– Det finns synergier i vårt och Göteborgs Stads tankesätt om miljöpåverkan, och vårt motto "Tänk smart. Tänk grönt. Tänk besparing" passar som hand i handske här, fortsätter VD:n Hamid Raziullah.

Kort om DataNova:

Familjeföretaget DataNova som startades 1992 i Angered, är från grund och botten ett hårdvaruföretag, som med åren även nischat sig som serviceföretag. I takt med att service blev en del av huvudfokus, döptes om till DataNova ServicePoint®. Efter det har de utvecklat sin verksamhet för att möta morgondagens hårda krav på effektiv och snabb service med lokal förankring. Sedan år 2010 har 2 nya servicebutiker öppnats i Göteborgsområdet som ett led i detta tänk. Nu planeras ytterligare expansion där både ny personal och ombyggnation till större lokaler är planerad. Det planeras även en ny DataNova ServicePoint® butik innan årsskiftet.

 Avtalet i sin helhet omfattar:

- Göteborgs stad 
- Ale kommun
- Härryda kommun
- Lerum kommun
- Lilla Edet kommun
- Mölndals Stad
- Tjörn kommun, inkl följande bolag
- Öckerö kommun
- Räddningstjänsten Storgöteborg
- GR kommunalförbund samt ISGR och Metria AB

Fakta om Göteborgs Stads Ramavtal
·      Löptid: 24 månader med en förlängningsoption på 12 månader 2 gånger.
·      Omfattning: GöteborgsStad, Kommuner, Räddningstjänsten Storgöteborg.
       GR    Kommunalförbund, ISGR
·      Avtalet omfattar följande tjänster: Service av Apple stationära och bärbara datorer, samt            surfplattor och mobiltelefoner.
·      Avtalsnummer:  UB40314278 


 

VD Hamid Raziullah och Vice VD Wahid Raziullah
VD Hamid Raziullah och Vice VD Wahid Raziullah

Nya DataNova Shop-In-Shop i Mölndal Centrum

Shop-in-shop är ett nytt koncept inom branschen där flera företag går ihop i en och samma butik. Apple, Samsung Levi´s och Ecco är några stora föregångare. I Mölndal är det DataNova och Ericsons Foto som slår upp dörrarna för sin shop-in-shop i Mölndals Centrum.

Ett IT-företag och en fotobutik har mycket att vinna på att gå samman.

- Det har länge funnits synergier inom foto- och datorbranschen. Som en följd av den digitala revolutionen när det gäller foto har dessa verksamheter flätas samman allt mer med varandra, berättar Wahid Raziullah, vice VD på DataNova.

- Och varför ska kunden behöva lösa sina digitala behov på flera olika ställen när man faktiskt kan erbjuda allt under samma tak?

Därför har DataNova och Ericsons Foto beslutat sig för gå ihop i en och samma butik, en så kallad shop-in-shop. Det är ett internationellt växande koncept, som visat sig framgångsrikt. Samarbetet bygger på att lyfta fram nya tjänster och att båda verksamheterna får möjlighet att dela med sig av sina styrkor till kunderna. Invigningen, som sker den 20 november, är ett steg i en ny riktning för de båda företagen, samtidigt som alla de befintliga tjänsterna behålls och förstärks.

Familjeföretaget DataNova, som startade 1992 i Angered, är från grund och botten ett hårdvaruföretag, som med åren även nischat sig som serviceföretag. I takt med att service blivit en del av företagets huvudfokus, har det döpts om till DataNova ServicePoint®. Företaget har stadigt vuxit sedan starten och den nya butiken i Mölndals Centrum blir företagets fjärde i Göteborgsområdet.

EricsonsFoto är ett familjeföretag i 3:e generation. De firade 65 år 2009. "Farfar Elof" som fick sitt fotointresse väckt av självaste Victor Hasselblad, genom att börja arbeta hos honom på 30-talet, fick möjlighet att öppna egen butik i Mölndal 1944. Egen bildproduktion och det mesta inom området förekommande produkter & tjänster. Personlig service och att kunden skall få rätt produkt är en självklarhet.

Nyligen vann DataNova en upphandling med Göteborgs Stad för service av Appleprodukter för skolverksamheter. I avtalet ingår även Mölndals Stad.

- Placeringen av vår nya shop-in-shop har egentligen inte med det nya avtalet att göra, men det är självklart intressant när vi nu har fått Mölndals Stad som kund och vi hoppas att kommunen och alla kunder här uppskattar närheten till vår butik, säger Hamid Raziullah, VD på DataNova.

Daniel Condins, Försäljningschef
Daniel Condins, Försäljningschef

I avtalet ingår:

Våra invigningspartners