mobil-sidhuvud

2012 > 05

Många brukar få felet på sina bärbara datorer där de ser sin vanliga Windows eller MAC OS bakgrund på skärmen, men mycket svagt. Så svagt att det i vissa fall kan vara svårt att urskilja om datorn ens är på eller inte. Många brukar antingen betala en dyrare kostnad för att byta hela LCD:n på datorn, alternativ undvika att reparera datorn över huvudtaget och lämna den till tippen. Till er som har gjort detta eller är på väg att göra det vill vi säga STOPP! I många av fallen brukar den mindre reparation räcka, då vi byter lysröret i skärmen helt enkelt, och datorn blir som ny igen. Så inkom till oss om du misstänker att din dator har råkat ut för det här, felet kan vara mycket enklare att lösa än du tror / Team DataNova

Visa hela inlägget »

När sommaren börja göra sitt intåg på allvar är det bara glada miner överallt. Solstrålarna värmer äntligen och fågelkvittret ljuder som en ljuv sång för öronen.
Men om du inte är vaksam kan de värmande solstrålarna omvandlas till onödig kostnad till följd av en kokhet dator som vägrar starta, och det ljuva fågelkvittret till en gnisslande och tjutande processorfläkt istället.  I värmen kan man lätt glömma bort att datorn fortfarande är beroende av en normal rumstemperatur och att den olikt oss människor, mår sämre av att stå i solen.

Här är några tips som du kan ta del av för att slippa värmeproblemen, som är ett vanligt förekommande problem denna årstiden på DataNova ServicePoint.

1. Om du använder en bärbar dator, se då till att du inte lämnar datorn på något ställe dit solen normalt brukar komma då du inte är hemma. Det är ett av de vanligaste missarna man gör. Ställ gärna inte datorn nära något fönster alls.

2. Om du nödvändigtvis måste använda datorn i solen eller i ett varmt rum, se då till att ha utrustat dig med extra kylning i form av ex. en kylplatta. Dessa kan du hitta i vår webshop till de flesta storlekar på bärbara datorer.

 

3. Upplever du att datorn börjar låta mycket under användning i värmen, beror detta oftast på att fläktarna i den är programmerade att gå upp i varv då datorn når en högre temperatur. Detta är inte ett bra tecken, och vi rekommenderar att man inte använder datorn när den låter mycket, utan låter den svalna. Vid behov kan man även blåsa rent fläktarna med en luftspray , som du också finner i vår webshop.


För mer tips rörande hur du kan skydda din dator i sommar, tveka inte att besöka oss i någon av våra ServicePoints. Vi har öppet hela sommaren!
   

Visa hela inlägget »

Vi på DataNova är stolta över vår egen servicetekniker Oskar Rundgren som springer för oss på Göteborgsvarvet i år. Oskar är en löpare av i särklass och som med sin otroliga förmåga att springa barfota tar många med häpnad. För oss som jobbar med Oskar är detta en självklarhet och vi kan inte tänka oss Oskar med skor på (iallafall när han springer :-) Som längst har Oskar sprungit barfota i 10km.


Oskar har under sina år som löpare successivt förbättrat sina löptider på GöteborgsVarvet.
- År 2009 sprang Oskar på en tid av 02.45.28.
- År 2010 sprang han på en imponerande tid av 01.45.28.
- År 2011 förbättrade han sin tid till storartade 01.36.31
Samma år slår han till på Stockholm halvmaraton och smäller till med en tid på 1.30.08

I år satsar Oskar på en ännu bättre tid, och vi på DataNova stöttar vår kollega till 101%, och vet att som den kämpe han är kommer han att imponera ännu större i år.

Lycka till Oskar!


För er som vill ta det lite lugnare, men ändå tävla, har ni möjlighet att vinna vår exklusiva sponsor funktionströja i svart med DataNova tryck. Det enda du behöver göra är att Gilla och Dela  denna länk på din tidslinje i Facebook, så är du automatiskt med i utlottningen av denna tröja (finns i storlekarna S, M, L, XL, XXL)
Den lycklige vinnaren drar vi samma dag som loppet avslutas. Vinnaren presenteras på vår Facebook sida samtidigt som vi presenterar Oskars resultat

Lycka till!

 

Visa hela inlägget »