mobil-sidhuvud

Är du Äppelrund eller fyrkantig?

Av Wahid Raziullah

 

Kommer ni ihåg de Apple annonser som visade en Mac som en 20-årig, självbelåten hipster medan datorn beskrevs som en äldre, fyrkantig kille i en brun kostym?

Tja, dessa karaktäriseringar, hur orättvisa de än kan kännas, verkar ha en del sanning i dem.

En oberoende undersökning av Hunch, en webbplats som ger rekommendationer baserat på detaljerade användarinställningar, visade att Mac-användare tenderar att vara yngre, mer liberala och mer modemedvetna och mer benägna att leva i städer än människor som föredrar PC.

Av de 388 000 Hunch användare som svarade på en fråga om dator lojalitet, identifierade 52% sig som PC-folket jämfört med 25% som sade att de är Mac-anhängare. Hunch drog sedan korsreferenser mellan dessa svar med svar på andra frågor att dra kulturella skillnaderna mellan de rivaliserande Mac och PC användarna.

Resultaten tyder på Mac-användare kan ses, beroende på ditt perspektiv, djärvare och mer kreativa - eller elitistisk och mer pretentiösa.

I rapporten konstateras att 67% av Mac-användare har en högskola eller avancerad examen, jämfört med 54% av PC-användare. Mac-lojalister är 80% mer benägna än PC-användare att vara vegetarianer, och till skillnad från PC-fans, skulle de hellre åka en Vespa skoter än en Harley.

Mac-användare är också mer benägna att beskriva sig själva som dator-kunniga och "snabba inlärare". PC-användare tenderar att beskriva sig själva som bättre på matte och mindre benägna att anordna spontana fester.

Var passar du i Mac vs PC-debatten?

Givetvis skall man ta detta med en nypa salt, och på DataNova ServicePoint visar ingen skillnad i vårt beteende mot varken PC användare eller MAC användare, vi står till förfogande för båda rivalerna, och har heltäckande kunskaper inom båda segmenten.    

Fråga gärna våra experter på DataNova ServicePoints mer om just dina problem med din Mac eller PC.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-