mobil-sidhuvud

Sätt upp fjärråtkomst till din dator i 3 enkla steg

Att arbeta på sin arbetsdator fjärranslutet har tidigare varit en nöt för avancerade PC tekniker att knäcka. Det har tidigare krävts avancerade inställningar i routers och brandväggar för att kunna åstadkomma detta. Men idag finns det program tillgängliga på internet som vem som helst enkelt kan installera. Du kan sitta varsomhelst i världen, och det blir precis som om du satt framför din egen dator. Det enda kravet är att datorn är anknuten till internet. Anslutningen är krypterad och säker. Och det bästa är att det är gratis, så länge det inte används i kommersiellt syfte eller på ett företag
Följ de 3 stegen nedan för att sätta upp din alldeles egna fjärråtkomstlösning

  1. Programmet vi skall använda heter Teamviewer. Många av er har kanske hört talas om det redan, och kanske redan har provat på den. Gå in på sidan www.teamviewer.com och ladda ner programmet och välj ”Kör”

  2. Under installation kommer du att få frågan ”Hur vill du använda Teamviewer:” . Här är detta program endast gratis för de som passar in i alternativ 1, dvs. privat/icke kommersiellt bruk.
    På frågan ”Vill du senare få fjärr åtkomst till den datorn som du installerar Teamviewer på för tillfället” svarar du ”Ja” .

  3. När installationen är klar på din dator, kommer du erhålla ett unikt ID nummer  och ett lösenord. Det är dessa uppgifter du skriver in i värddatorn som du skall koppla upp dig med mot denna datorn. Värddatorn skall även den installeras på samma sätt.

 

Du har nu alldeles själv satt upp en egen fjärråtkomstlösning på din hemdator, och kan börja använda den från valfri plats.

Har du mer frågor kring detta eller om du har andra tekniska problem med din dator är du alltid mer än välkommen att kontakta oss på någon av våra ServicePoints.


Kontaktuppgifter:
DataNova ServicePoint Eriksberg
Styrfarten 9
417 65 Göteborg
www.datanova.se
Tel: 031 780 21 40
alt. 031 330 99 00

DataNova ServicePoint Angered
Spadegatan 19
424 65 ANGERED
www.datanova.se
Tel: 031 330 99 00

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-