mobil-sidhuvud

Berättelsen om musikern som inte ville ta backup

Låt oss berätta om en kund och vän till oss.
Musiker. Spelar in mycket hemma. Spelar in och mixar i sovrummet. Sparar musiken och alla arbetsfiler på disk. På en extern usb-disk.
Utan backup...

Disken kraschar. USB-diskar gör det oftare mycket pga. att de faktiskt flyttas på. En hårddisk vill absolut ligga helt still.
Musik och inspelningar värda dryga 185 000 uppe i rök.
Trodde han.
Vi lyckades till slut ta ut all musik och en stor del av arbetsfilerna. En del av de filerna var så skadade att det inte gick att göra något åt men på det stora hela – en mycket lyckad räddningsaktion.
Musikern upptäckte att disken inte uppförde sig korrekt när datorn inte "hittade" enheten. Den lät inget speciellt alls utan disken blev helt plötsligt konstig. Började uppföra sig märkligt. Tack vare att han slog ihop två och två och bröt strömmen lyckades vi rädda mycket av hans värdefulla arbete.

Med en anpassad backuplösning hemma hade han aldrig fått uppleva detta scenario, att musiken kanske var borta för alltid. Med en backuplösning hade han fått köpa ny extern hårddisk och fört över musiken ifrån backupkopian. Och då hade besväret varit hans största problem.
Och besvär kan man leva med.

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-