mobil-sidhuvud

Har du rätt solfaktor för din dator ?

När sommaren börja göra sitt intåg på allvar är det bara glada miner överallt. Solstrålarna värmer äntligen och fågelkvittret ljuder som en ljuv sång för öronen.
Men om du inte är vaksam kan de värmande solstrålarna omvandlas till onödig kostnad till följd av en kokhet dator som vägrar starta, och det ljuva fågelkvittret till en gnisslande och tjutande processorfläkt istället.  I värmen kan man lätt glömma bort att datorn fortfarande är beroende av en normal rumstemperatur och att den olikt oss människor, mår sämre av att stå i solen.

Här är några tips som du kan ta del av för att slippa värmeproblemen, som är ett vanligt förekommande problem denna årstiden på DataNova ServicePoint.

1. Om du använder en bärbar dator, se då till att du inte lämnar datorn på något ställe dit solen normalt brukar komma då du inte är hemma. Det är ett av de vanligaste missarna man gör. Ställ gärna inte datorn nära något fönster alls.

2. Om du nödvändigtvis måste använda datorn i solen eller i ett varmt rum, se då till att ha utrustat dig med extra kylning i form av ex. en kylplatta. Dessa kan du hitta i vår webshop till de flesta storlekar på bärbara datorer.

 

3. Upplever du att datorn börjar låta mycket under användning i värmen, beror detta oftast på att fläktarna i den är programmerade att gå upp i varv då datorn når en högre temperatur. Detta är inte ett bra tecken, och vi rekommenderar att man inte använder datorn när den låter mycket, utan låter den svalna. Vid behov kan man även blåsa rent fläktarna med en luftspray , som du också finner i vår webshop.


För mer tips rörande hur du kan skydda din dator i sommar, tveka inte att besöka oss i någon av våra ServicePoints. Vi har öppet hela sommaren!
   

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-